Over ons, wie zijn wij?

Wij, Alfred (Kossilate) en Mirjam zijn 10 jaar geleden begonnen met de bouw van de compound en de tempel in Attogon Benin. Het is onze passie om gasten mee te nemen naar deze unieke plek. 

 

Afrika is een bron van inspiratie en spiritualiteit, er is zo veel te ontdekken. Er is een nieuwe tijd aangebroken, deuren naar eeuwenoude kennis en tradities gaan open. Steeds meer mensen hebben belangstelling voor het gedachtengoed, de cultuur en de gebruiken van dit gebied. Een andere vorm van toerisme ontstaat, namelijk insider worden. Geen observator of buitenstaander zijn maar echt contact hebben en opgenomen worden door de lokale bevolking. Ben jij een avonturier die houdt van cultuur muziek & mystiek?

Pak het vliegtuig en kom, we wachten op je.

Ons eigen team

 

 

Kossilate Alfred Quenum:

Kossilate is zijn titel, hij is hoge priester en geboren in Benin. Deze titel heeft hij van zijn grootvader ge√ęrfd die ook een Kossilate was. Zijn komst werd door het Ifa orakel aangekondigd.

Er zijn in totaal 6 Kossilate's in Benin. Hij is expert omdat hij in het Vodoun systeem geboren en getogen is, hij heeft nl 7 jaar intern in de tempel van zijn grootvader gewoond. Van zijn 7e tot zijn 14e kreeg hij de opleiding en zijn hele leven is hij dienstbaar aan deze filosofie/wetenschap. Het gedachtengoed wat al 10.000 jaar bestaat. Lang voor de huidige religies, communiceerde men met de natuur om het leven en de wereld te begrijpen en te be√Įnvloeden.

 

Kossilate begeleidt de gasten met de programma's inhoudelijk. Zijn netwerk, ervaring en titel openen deuren die anders gesloten blijven.

 

 

 

Mirjam Koenen-Quenum, organisator:

Mirjam is een idealistische verkenner. Zij ontmoette Kossilate in 1999 en sindsdien is Benin haar tweede thuis. Mirjam is sinds 2000 ondernemer en heeft samen met Kossilate het artiestenbureau Jambo Afrika opgericht. Wild enthousiast wordt zij van het idee om  groepen mensen te ontvangen in Benin. Grenzen verleggen, taboes doorbreken en de magie van het leven ervaren is wat zij wil, samen met anderen, samen met jou.

 

 

 

 

 

Bogard Quenum, hoofd housekeeping:

Bogard is onze zoon. Hij woont op de compound en draagt zorg voor het schoonmaken van je kamer. Ook zorgt hij dagelijks voor schone handdoeken en beddengoed. Bogard kent de omgeving goed en gaat graag met gasten een eind wandelen in de natuur. Met name 's morgens als het nog 'koel' is.

 

 

Chauffeur Romeo:

Romeo is automonteur en chauffeur. Hij brengt ons naar de Babalao's, de monumenten en begeleid ons op de excursies. Romeo helpt bij de bevoorrading van de compound en overige onverwachte klussen. Hij verblijft bij ons op de compound.

 

 

Mentor Babalao Makebé , wisdomkeeper:

Mekebé is een van Kossilate's mentoren, je bent nooit te oud om te leren.

Hij is een Babalao, een priester, eeuwenoude kennis en ervaring draagt o.a. hij over op de jongere generatie. Dit gaat zonder schrift, het hoofd is de bibliotheek. Hij leeft met het ritme van de natuur, met de seizoenen.

We gaan kennis met hem maken en zien hoe hij werkt.

 

 

 

Mentor Babalao Adonton, wisdomkeeper

Ook Adanton is een van Kossilate's mentoren. Net als Mekebe is hij een Babalao, ook Adanton leeft met het ritme van de natuur. Een man van weinig woorden maar met grote inzichten. We zijn blij met het feit dat deze mensen wat van hun kennis willen delen en ons willen ondersteunen.

 

 

Nadeche is de culinaire tovenaar op de compound:

Zij weet traditionele West Afrikaanse gerechten een twist te geven, is smaakmaker met allure. Op onze compound worden alle maaltijden dagelijks vers bereid met lokale ingredi√ęnten.

Nadeche, de keukenprinses komt iedere ochtend rond 7:30 op haar scooter naar Attogon.

 

 

 

Julien, assistent van Kossilate:

Julien is een Babalao en hij ondersteunt Kossilate bij alle rituelen en initiaties. Julien verblijft ook op de compound. Met zijn zorgzame en attente houding is hij aanwezig en begeleidt hij gasten die spirituele activiteiten hebben.

 

 

 

Henrie, de traditionele bottenheler (masseur):

Henrie is een ware healer, hij zet botbreuken zonder en met operaties. 

Hij heeft dit bijzondere vak van zijn vader geleerd en heeft in Allada zijn eigen kliniek, specifiek voor fracturen. Hij verzorgt massages met kruiden die die de gezondheid bevorderen.

 

Jacques, docent, projectleider,

Jacques verzorgt in de tempel lezingen over de verschillende orisha's. Hij doet dit aan de hand van powerpoint presentaties. Hij is een goede docent die met geduld en belangstelling de diepte in gaat.

Omdat hij veel gereisd heeft begrijpt Jacques hoe je zaken vanuit verschillende visies begrijpelijk en toegankelijk kunt maken.

 

 

Frederique, huisschilder,

Frederique zul je vaak op de compound bezig zien. Continue met de kwast in de hand strijdens tegen de elementen. En die zijn hier krachtig¬†¬†ūüĎä.

Hij onderhoud alle gebouwen, en maakt bijzondere schilderingen in de tempel.

Ontplof je van nieuwsgierigheid?  Neem snel contact met ons op.

06-3851 0432, mirjam@africanhealing.nl

Snelle informatie vraag:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

African healing travel is een onderdeel van Jambo Afrika |  De Wellenkamp 1513, 6545NK Nijmegen | KVK: 09111621